facebook pixel 1 facebook pixel 2

COLABORARE

Lidea se baseaza pe inteligenta colectiva, dezvoltand relatii cu partenerii si angajatii sai, pentru a pune la comun expertiza din cercetare, facilitati industriale si marketing. Prin anticiparea nevoilor fermierilor si a muncii colective, Lidea a devenit un pionier in producerea de seminte, oferind varietati care se adapteaza nevoilor fermierilor.

Lidea se angajeaza sa dezvolte cercetari competitive in genomica aplicata si selectie varietala. Aceasta abordare face posibila crearea de noi varietati cu calitati agronomice imbunatatite, in special in ceea ce priveste rezistenta plantelor la boli si daunatori.

Lidea este implicata in programe si proiecte de cercetare internationale, care au ca scop varietati inovatoare cu valoare adaugata. Prin aceste programe:

SOLTIS, unul dintre cele mai mari programe de cercetare si ameliorare, ofera prin intermediul Lidea o gama completa de hibrizi de floarea-soarelui in toate segmentele de piata: linoleic, high-oleic, Clearfield, Clearfield Plus, ecologic.

INNOLEA, contribuie la imbunatatirea varietala a culturilor de seminte oleaginoase proteice, promovand adaptarea acestora la conditii de mediu dificile.

GIE (Economic Interest Group) GRASS, lucreaza la cea mai buna componenta varietala pentru a produce furaje echilibrate si de inalta calitate pentru hrana animalelor.

EUROSORGHO: In 2009, Lidea a infiintat primul program de cercetare a sorgului din Europa prin intermediul filialei sale EUROSORGHO. Compania inoveaza in mod constant aceasta cultura prin crearea de hibrizi adaptati noilor piete de desfacere.