facebook pixel 1 facebook pixel 2

Cercetare-Dezvoltare

Cu o puternica retea de cercetare-dezvoltare pe teritoriul Europei, Lidea investeste anual in producerea de seminte de calitate pentru toate tipurile de agricultura. Cercetatorii nostri folosesc tehnolgoii noi pentru a crea noi varietati care sa satisfaca cerintele diferitelor piete sau care sunt dedicate consumului de hrana animala, alimentatiei umane, utilizarii industriale sau a energiei regenerabile.

n cele 17 statiuni de cercetare, echipele de cercetare ne pun la dispozitie constant solutii de top si varietati inovatoare, testate in conditii reale pe cateva zeci de mii de micro-parcele experimentale, pentru a satisface cerintele fermierilor din punct de vedere al potentialului solului, agronomic si climatic.

Lidea a fost implicata in parteneriate publice si private de-a lungul anilor, in vederea consolidarii programelor sale de cercetare.

Cultura de floarea-soarelui SOLTIS, unul dintre primele 3 programe de cercetare din lume, oleaginoase INNOLEA (companie care dezvolta programe de cercetare in genetica si genomica dedicata culturilor oleico-proteice),furaje (GIE -Economic Interest Grouping - Grass).

PRINCIPALELE AXE DE CERCETARE

  • Imbunatatirea randamentului.
  • Adaptarea varietatilor noastre la conditiile de sol si la schimbarile climatice.
  • Imbunatatirea rezistentei sau tolerantei varietatilor la daunatori si boli.
  • Imbunatatirea calitatilor nutritionale ale varietatilor (continut de proteine, continut de ulei, valoare nutritionala si digestibilitate) pentru a satisface nevoile fermierilor si ale pietelor.
  • De asemenea, Lidea investeste in dezvoltarea instrumentelor digitale de luare a deciziilor, pentru a-si consolida expertiza in domeniul agricol si pentru a oferi solutii precise in functie de diferite caracteristici specifice ale terenului si astfel sa ofere clientilor suportul de care au nevoie.