facebook pixel 1 facebook pixel 2

Sorg

Sorgul este considerat cultura viitorului, iar Lidea detine cel mai complet portofoliu din Europa, atat pentru nutritia animala, hrana umana, cat si pentru biogas, de la hibrizi foarte timpurii pana la hibrizii tardivi. 20% din suprafata semanata cu sorg din Europa este cu hibrizi Lidea. Suntem parte a primului program de cercetare, Euroshorgo si un membru activ al Asociatiei Europene Sorghum-ID.

img test

LIDEA CEL MAI MARE PORTOFOLIU DE SORG DIN EUROPA


Lidea este parte a celui mai mare program de selecție și ameliorare a
sorgului hibrid din Europa, Eurosorgho. Inovăm constant în această cultură, creând hibrizi care să răspundă tuturor nevoilor industriale și agricole
Echipa noastră de cercetare a prioritizat productivitatea hibridă, prin creșterea
potențialului genetic. Totuși, în paralel, se caută calități suplimentare. Pentru îmbunătățirea performanței agronomice și a precoceității, contează criterii precum stabilitatea și rusticitatea hibrizilor, toleranța la boli, rezistența la Diabrotica, vigoarea timpurie, rezistența la cădere și comportamentul în condiții dificile. În ceea ce privește destinația sa, creșterea calității este obiectivul nostru strategic.
Oferta Lidea de sorg este extrem de cuprinzătoare. Acoperă toate grupele de maturitatede la extratimpurie (85-90 de zile) până la hibrizi tardivi (mai mult de 115 zile), atât în gama de sorg cu boabe roșii, cât și albe.