facebook pixel 1 facebook pixel 2

Cercetare-Dezvoltare

Cu o puternica retea de cercetare-dezvoltare pe teritoriul Europei, Lidea investeste anual in producerea de seminte de calitate pentru toate tipurile de agricultura. Cercetatorii nostri folosesc tehnolgoii noi pentru a crea noi varietati care sa satisfaca cerintele diferitelor piete sau care sunt dedicate consumului de hrana animala, alimentatiei umane, utilizarii industriale sau a energiei regenerabile.

In cele 17 statiuni de cercetare, echipele de cercetare ne pun la dispozitie constant solutii de top si varietati inovatoare, testate in conditii reale pe cateva zeci de mii de micro-parcele experimentale, pentru a satisface cerintele fermierilor din punct de vedere al potentialului solului, agronomic si climatic.

Lidea a fost implicata in parteneriate publice si private de-a lungul anilor, in vederea consolidarii programelor sale de cercetare.

Cultura de floarea-soarelui SOLTIS, unul dintre primele 3 programe de cercetare din lume, oleaginoase INNOLEA (companie care dezvolta programe de cercetare in genetica si genomica dedicata culturilor oleico-proteice),furaje (GIE -Economic Interest Grouping - Grass).

Principalele axe de cercetare

  • Imbunatatirea randamentului.
  • Adaptarea varietatilor noastre la conditiile de sol si la schimbarile climatice.
  • Imbunatatirea rezistentei sau tolerantei varietatilor la daunatori si boli.
  • Imbunatatirea calitatilor nutritionale ale varietatilor (continut de proteine, continut de ulei, valoare nutritionala si digestibilitate) pentru a satisface nevoile fermierilor si ale pietelor.
  • De asemenea, Lidea investeste in dezvoltarea instrumentelor digitale de luare a deciziilor, pentru a-si consolida expertiza in domeniul agricol si pentru a oferi solutii precise in functie de diferite caracteristici specifice ale terenului si astfel sa ofere clientilor suportul de care au nevoie.